Македонски (Macedonian)Albanian-ALEnglish (United Kingdom)
Дома

15894413 10210265541826869 1337301706468601472 n

logo-fakturi

Macedonians rights in Albania

Macedonians in Albania
 
Македонско друштво ”Илинден”-Тирана остро ги осудува анти македонски повици во Буларат PDF Печати Е-пошта
Петок, 09 Ноември 2018 11:09

 

 

Една група на луѓе дојдени од Грција искористие смртната церемонија од државјанинот Костандин Кацифа, префрлајќиа неа во еден тензичен случај каде се изрази на омраза против македонскиот народ и албанскиот народ преку националистички пароли, лсенофобиата и екстррмизамот што става насилство и делење, касниви дела. Такви повикувања му припаѓаат на далечното минато немаат ништо заедничко со добрите соседски добри односи, како и со европјанските стандарти. Македонско друштво "Илинден"-Тирана и Македонско друштво "Илинден"- Тирана Огранок Голо Брдо ќе продолжи и во иднина да дава модестен контрибут за зајакнување на пријателската врска меѓу македонскиот народ и грчкиот против секоја форма на ксенофобиа и екстремизам што го труе здравата атмосфера за понатамошно интегрирање на Албанија во Европската Униа. Македонско друштво "Илинден"-Тирана и Македонско друштво "Илинден"- Тирана Огранок Голо Брдо пренесуваат сочуство на блиските на фамилијата Кацифа.