Македонски (Macedonian)Albanian-ALEnglish (United Kingdom)
Дома Македонско друштво “Илинден”-Тирана дел од платформата за “Промоција на граѓанското општество”15894413 10210265541826869 1337301706468601472 n

logo-fakturi

Macedonians rights in Albania

Macedonians in Albania
 
Македонско друштво “Илинден”-Тирана дел од платформата за “Промоција на граѓанското општество” pdf Shtyp Email
E hanë, 04 Mars 2019 21:27

Македонско друштво “Илинден”-Тирана стана дел од платформата за “Промоција на граѓанското општество” во Албанија. Платформата е отворена за комуникациска и интеракција на  организациите на граѓанското општество иницирана од Агенцијата за поддршка на граѓанското општество, која ќе служи за промовирање на проекти и активности на граѓанското општество, како и размена на идеи преку форуми. Агенцијата за поддршка на граѓанското општество е централно јавно тело а оперативниот буџет за исполнување на мисијата и своите цели во согласност со применливиот закон. Статутот на Агенцијата  е одобрен од страна на Владата на Република Албанија. Мисијата на Агенцијата за поддршка на граѓанското општество е да се охрабрат сите организации, преку финансиска помош, одржлив развој на граѓанското општество и создавање на поволни услови за граѓански иницијативи и јавниот интерес. Линк: www.amshc.gov.al/promo/?p=887